ПОКЛОН! 20 години Дневен център „Добро сърце“ помага на децата и младежите с увреждания в Перник

20-годишен юбилей отпразнува днес Дневният център „Добро сърце“. Възпитаниците на центъра зарадваха гостите с невероятно представление, в което пяха и танцуваха. Всички бяха впечатлени от спектакъла и ретроспективния филм, в който беше показана дейността на екипа. 
Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи специален плакет на директора на Дневен център „Добро сърце“ Валя Ангелова и приветства ръководството на дома, психолозите, учителите и неговите възпитаници по повод празника.

„ Щастлива, че имам възможността да ви поздравя с юбилейната годишнина , защото освен професионализма, в този център трябва да имаш много повече търпение, благородство, характер, толерантност и разбиране . Аз неведнъж съм била на ваши представления и виждам колко мило и внимателно работите с децата на Перник. Честит празник , желая ви здраве и още много награди, които показват колко сериозно извършвате своята работа“, сподели кметът Вяра Церовска, която беше заедно с нейните заместници Севделина Ковачева и Йордан Павлов.
Дневния център „Добро сърце“ предоставя комплексна социална услуга в общността. Осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за деца и младежи с множество увреждания на възраст от 3 до 18 години. Капацитетът му е 36 места. Центърът предоставя условия за осъществяване на услуги за рехабилитация, обучение и развитие. Организира и осъществява дейности с потребителите за общуване и пълноценно участие в живота на общността.
Дневен център „Добро сърце“ беше награден с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория „Устойчиво развитие“, подкатегория -Социални услуги . Наградата получи директора му Валя Ангелова на официална церемония в столицата . Отличието се връчва за първи път по инициатива на ДАЗД. Престижната награда беше приета от екипа на „Добро сърце“ като признание и отлична оценка за утвърдените в центъра добри практики за работа и развитие на децата.

Коментари

коментара