Зам.кметът по култура в Перник Севделина Ковачева: Организираме празничен концерт за Нова година

Дори и в най-тежките времена българинът не е забравил своите обичаи. А що се отнася до Перник българските традиции са съхранени живи и до днес. Това каза заместник кмета на Перник Севделина Ковачева пред Радио Фокус.

Кметицата по образование и култура на Перник разкри, че коледните празненства и изненади в града тепърва предстоят. В момента се организира празничен концерт за новогодишната нощ, както и състезание за най-красива коледна украса и детски работилници за изработването на картички.

На 18-ти декември в Общинския младежки дом за тринайсти пореден път ще се проведе кулинарна надпревара. В нея ще участват представители на около 20 читалища в региона, които ще представят кулинарните си умения.

Ковачева споменава и за благотворителния коледен концерт на учениците от ПМГ „Христо Смирненски“.

„Те с много желание организират всяка година коледен концерт с благотворителна кауза. По този начин учениците дават огромен морален привер в навечерието на Коледа – да помагаме, да бъдем по-добри и солидарни с болката“, каза Севделина Ковачева.

Коледни концерти ще изнесе и Духовият оркестър на Перник, който тази година спечели отричието „Кристална лира“ на Съюза на музикантите и танцовите дейци в България.

По думите на зам.кмета Ковачева всяка година Община Перник инициира нови събития, с които цели да надгражда постигнатото.

Коментари

коментара