Перник за БЕЗПЛАТНА кастрация на кучета и котки!

Поради зачестилите случаи на избягали кучета и изчезнали котки и започналото изхвърляне на новородени и бебета, искаме да напомним, че за всеки един от тези проблеми, има общо решение – нарича се КАСТРАЦИЯ!

Много хора се съмняват в ползите от кастрацията. Още по-рядко се замислят какво се случва с тялото на едно женско животно, когато то ражда всяка година, отново и отново…

В крайна сметка, съдбата на повечето нежелани поколения е контейнер, кашон, найлонова торба, чувал. Затворени или завързани, така че да не могат да се измъкнат, биват изхвърляни, често далеч от хорските очи и уши.

Флаерът цели да популяризира кампанията на Община Перник и Общински приют за безстопанствени кучета – Перник за БЕЗПЛАТНА кастрация на кучета и котки! Както и ползите от нея!

Ветеринарната лекарка в приюта владее изключително успешна техника за кастрация през миниатюрен разрез, което съкращава времето на животните под упойка и след операцията те се възстановяват изключително бързо!

Броят на бездомните няма да намалява, докато все още има хора, които смятат, че не е тяхна отговорност да се грижат за поколенията на некастрираните им домашни любимци.

БЪДИ ОТГОВОРЕН, КАСТРИРАЙ!