АКТУАЛНО: Пуснаха реверсивно движение през Владая, ще стои цяла нощ

Снимка : АПИ

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София – Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта, съобщават от АПИ.

Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма“ при 16-ти км само в изпреварващата лента.

Снимка : АПИ

АПИ предприе незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се,че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Снимка : АПИ
Снимка : АПИ
Снимка : АПИ