Перник се гордее с млад учител – Робертино Стоилов получи награда за най-добра публикация на млад учен

Перник се гордее с млад учен и учител – Робертино Стоилов отново заблестя с митолингвистчните си изследвания!

Това съобщи до zaPernik.com Михаела Михайлова Александрова – председател на Общественият съвет към VII ОУ „Георги Сава Раковски“ – гр. Перник.

За поредна година нашият учител по български език и литература е награден, защото изследванията му са изключително задълбочени и интересни, а много малко от хората в нашия град са чували за него. Трябва да даваме гласност на истински стойностното – пише госпожа Александрова.

За пореден път, г-н Робертино Стоилов, учител в VII ОУ „Георги Сава Раковски“, изуми жури с уникалните си изследвания в областта на лингвистиката и на науката като цяло. Още един негов труд беше отличен, но този път беше награден с първо място от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Съюза на учените в България, в конкурса за най-добра публикация за изминалата година.

Робертино Стоилов не е само учител. Той е гласът на новото поколение учени, които променят света си със своята страст към знанието и неуморната си работа. Неговите изследвания в областта на митолингвистиката не само го превърнаха в истинския герой на нашето училище, но с участията си в редица международни конференции, кръгли маси и т.н., той не спира да обира овациите, където и да се появи.

Въпреки популярността, с която се сдоби сред изследователите ни, много малко перничани са запознати с изключителните постижения на този млад и амбициозен учител. Той е пример за това, че голямото може да бъде постигнато, стига да има воля и страст към знанието. Затова, нека се гордеем с пернишкия си учител и нека го подкрепим в неговите бъдещи начинания.

Ато какво пише самият Робертино във връзка с отличието:

Пожелах си миналата година повече късмет, но много добре знаех, че късметът идва след много труд и постоянство.
С неизмеримо удовлетворение споделям с всички Вас радостната новина – тази година бях удостоен с първото място в конкурса за най-добра публикация на млад учен.
Това постижение не би било възможно без неуморната ми преданост и безкомпромисната работа през последната година. Всяка прочетена страница, всяко направено изследване, всяко усилие се оказаха стъпки към този върховен резултат.
Благодаря на всички Вас, които ме подкрепихте! Вашата вяра и вдъхновение бяха мощното гориво, което ме кара да се движа напред, дори когато предизвикателствата се стоварваха тежко.
Сега, с първото място в ръцете си, се гордея и се чувствам усъвършенстван от този опит. Но знаете ли какво е най-вълнуващото? Вярвам, че най-вълнуващото предстои – нови изследвания, нови предизвикателства, нови възможности за нещо наистина значимо.
Нека да продължаваме да се вдъхновяваме взаимно и да творим история.

Вижте ТУК