С тениски „България над всичко“ отборът на 6-то СУ спечели състезанието “Спортът е по –добрият начин децата да пораснат“

Първо място за отбора на VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Перник на провелото се спортно състезание под мотото “Спортът е по –добрият начин децата да пораснат“ , което се проведе на 26 октомври 2018 г. в спортна зала „Борис Гюдеров‘‘.

Инициативата се организира от ОДМВР Перник съвместно със Съюза на пивоварите в България и съдействието на Община Перник. Целта е да се популяризира необходимостта от физическа подготовка сред подрастващите и да се ограничи извършването на престъпления и правонарушения.

В спортната надпревара премериха сили в различни игри за спортни умения и бързина 60 ученици, на възраст 11-12 години, от три пернишки училища: VІ СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , ХІІІ ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и VІІ ОУ „Г.С. Раковски“.

Водещ на състезанието бе Десислава Стойова – Главен експерт спортни дейности към Община Перник. Гости на състезанието бяха Михаил Златанов – Началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи, г-жа Ирена Соколова – Областен управител, Зам.-областният управител -Васил Павлов, старши комисар Димитър Попов – Директор на ОД на МВР – Перник, комисар Васил Василев – Началник отдел „Охранителна полиция“, г-жа Ваня Коконова – Началник на РУО Перник, г-жа Ивана Радомирова – Изпълнителен директор на Съюза на пивоварите и други.

Учениците от Шесто СУ показаха не само добри възможности и завиден спортен дух, но и патриотично чувство, което изразиха в избора на екипни тениски с надпис „България над всичко“. А силата на духа и истинско родолюбие достигна до всички в залата чрез музикалния поздрав на Славея на Шесто СУ – Цвета Страхилова, съобщиха от училището.