Бизнесменът от Перник Петър Първанов от „ЛЕВИЦАТА!“ с инициатива за достъп до Култура

В навечерието на 24 май, коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ организира кампания „Сподели книга“, с цел разширяване и гарантиране достъпа до култура за всички български граждани. Един от основните участници в инициативата бе Петър Първанов от „Левицата“.

Под мотото „Да отворим нова страница и да подобрим достъпа до култура на българските граждани!„, кампанията стартира пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. В рамките на инициативата всеки гражданин може да вземе или остави вече прочетена книга, с убеждението, че е престъпление книгите да се изхвърлят на боклука.

Сред водещите лица на събитието бяха д-р Пламена Заячка, Валери Жаблянов, Румен Петков, Христо Колев, Данаил Георгиев и Лидия Чорбанова.

Пернишкият бизнесмен Петър Първанов акцентира върху значимостта на инициативата, подчертавайки, че 39% от българските граждани не могат да си позволят участие в културни събития. Той призова за повече такива инициативи, които да направят културата достъпна за всеки.

Кампанията „Сподели книга“ има за цел не само да насърчи четенето, но и да покаже важността на книгите и културата в обществото. Организаторите се надяват инициативата да привлече повече внимание към необходимостта от по-добър достъп до културни ресурси и събития в България.