Минута мълчание за масовия убиец Раиси!

Днес ООН иска да отдаде почит на масовия убиец Ебрахим Раиси (63), който загина при катастрофа с хеликоптер на 19 май. Буквално пише на началната им страница :

„Във вторник, 21 май 2024 г., знамето на ООН ще бъде спуснато наполовина в знак на уважение към смъртта на Негово превъзходителство г-н Сейед Ибрахим Раиси, президент на Ислямска република Иран. Умоляват се всички служби и отдели да свалят знамената си по този повод.“

Нещо повече: по искане на Русия, Китай и Алжир Съветът за сигурност на ООН (Германия в момента не е член) почете Раизи с минута мълчание.

За човека, който накара хиляди членове на опозицията в Иран да бъдат убити на съкратени съдебни процеси – обикновено висящи на кран или скеле с примка около врата. За мъжа, който инициира системното изнасилване на жени в затвора, за да не бъдат повече девици и следователно да не отиват в рая. За човека, когото в Иран наричат „Касапина на Техеран“. Членовете на Съвета за сигурност на ООН се застъпват за него и го помнят.

По-късно когато руският войнолюбец Владимир Путин (71) описва мъртвия президент на Иран като „истински приятел на Русия“, а радикалните талибани в Афганистан са „дълбоко натъжени и засегнати“ трябва да знаете, че лицето, загинало при инцидента, не е било чисто лице.

А иначе хората си затвориха очите за всички ужасяващи новини от страната на бруталния мулски режим и оставиха своя морален компас някъде в този мрак.

Сцената в Съвета за сигурност на ООН е толкова невероятна, странна и неуместна, колкото и защитата на Сталин, Хитлер и Осама бин Ладен. Но не само Съветът за сигурност на ООН, но и ЕС обявява моралния си фалит. Изразите на съболезнования от висши политици Шарл Мишел и Жозеп Борел срещнаха ясна критика.

Можете ли някога отново да погледнете в очите смелите жени и борци за свобода в Иран?“, написа шведският евродепутат Дейвид Лега в онлайн услугата X в понеделник, добавяйки: „Засрамете се“.

Бившият министър на имиграцията на Белгия Тео Франкен разкритикува „европейските съболезнования за касапин и жесток масов убиец“ и подчерта: „Вие не говорите от мое име„.

И когато дори холандският десен политик Герт Вилдерс намира точните думи за смъртта на Раизи („Надявам се, че Иран скоро отново ще стане светска държава, със свобода за иранския народ и без потиснически и варварски режим на ислямски молли.”) – тогава това трябва да бие камбана в главите на някои хора. Или?!

Билд