Бившата кметица на село Люлин била в буса, пометен от военен камион

Бившата кметица на пернишкото село Люлин Румяна Цветанова се оказа участничка в катастрофата на магистрала „Тракия“ преди два дни, където военен камион удари бусче в аварийната лента. 

Оказа се, че в пометеното от военната тежкотоварна машина бусче е пътувала перничанката. Това тя сподели в пост със снимки във фейсбук, където  написа:

„Ставаш рано, тръгваш за едно свято място, спира ни патрул на КАТ за рутинна проверка. Спираме в аварийната лента……иииии брутален удар, паникьосани хора пищят!
Не стигаш до това свято място, защото по магистралата се движи някаква допотопна техника на военните на която са отказали спирачките( поне това е версията на военният). Та въпросът ми е кой позволява подобни превозни средства да се движат по магистралите? Това ли е военната техниката с която разполага страната ни? Ако наистина е това жална ни майка!
Благодаря на Господ, че сме живи и здрави“

Припомняме, че по чудо инцидентът се размина без жертви.

Няколко души тръгнали на екскурзия с бусче. Малко след тунел „Траянови врата“ полицаи ги спират за проверка. Докато чакат в аварийната лента, отзад ги удря военен камион. Шофьорът обяснил, че спирачките му отказали. Пътниците в бусчето са с натъртвания, съобщи Нова тв.

МВР потвърди за инцидента, който по чудо се е разминал само с материални щети. Бусът е спрян на магистралата, защото се е движил без светлини. Съставен е акт на шофьора на военния камион, който се е движил в аварийната лента и е ударил буса.