Двамата братя Борис и Михаил Симеонови от Перник станаха атракцията на турнир по таекуондо, като спечелиха злато и сребро. Вижте още кои са с медали от малките пернишки бойци!

Два златни, два сребърни и три бронзови медали извоюваха състезателите на спортен клуб „Калоян -Ладимекс“ от провелия се на 24 юни в Севлиево национален турнир по таекуон-до ITF за деца. Над 140 състезатели от цялата страна влязоха в битка за купа „Севлиево“, съобщиха за ZaPernik.com  от клуба.

СК ”Калоян– Ладимекс ” се включи в надпреварата с 9 таекуондисти . Най- атрактивните в двубоите в категория до 35 кг. и до 40 кг. бяха двамата братя Борис Симеонов и Михаил Симеонов, които съответно взеха златен и сребърен медал.

Друг не по-малко атрактивен и добър боец е десет годишният Калоян Лечев, който зае второ място в категорията си до 45 кг. И тримата състезателя са за първи път във възрастовата група 10-11-годишни, което не им пречи да са медалисти.

Златен медал донесе и Виктор Аспарухов от 8-9 годишните.

При момичетата Ивета Василева зае второ място при 12-13 годишните .

Бронзови медали донесоха –Християн Стоянов, Христо Янчев и Мартин Велков.

При изключително добра организация премина турнира, който откри заместник-кметът инж . Красимира Йорданова. Да уважат събитието в спортна зала „Дан Колов “ дойдоха заместник областният управител Росен Цветков, председателят на ОбС Севлиево Здравка Лалева, гранд мастър Ким Унг Чол – вицепрезидент на Международната федерация по таекуон -до ай ти еф , областният експерт на Министерство на младежта и спорта г-жа Стефанова и други гости.

„За първи път спортния клуб участва с толкоз малко деца, причината е че над 50 деца ще имат изпит за покриване на ученически степени по таекуон -до на 6.07.2017 . и нямаше смисъл да се получи някоя травма. За нас е по-важно децата да са изградени технически добре и да се научат да играят таекуон – до. След изпита тренировките продължават цяло лято където ще се обърне внимание на кондиционната подготовка на всички възрастови групи особено при децата. Всяко дете може да посети спортния клуб през ваканцията“, каза треньорът на малките бойци Иво Иванов .

Коментари

коментара