В ход е кандидат-курсантската кампания в Академията на  МВР

В ход е кандидат-курсантската кампания в Академията на  МВР

Редът за кандидатстване е следният:

-подаване на документи

-преминаване на специализиран подбор

-класиране по бал

Кандидатите за курсанти подават документи в съответната ОД на МВР или в СДВР – по местоживеене. В заявлението се посочва за какви специалности кандидатстват по реда на желанието. На всеки кандидат се дава входящ номер, с който участва в конкурсната процедура.

За провеждане на специализирания подбор Аакадемията на МВР изготвя графици, по които кандидатите се явяват на всеки отделен етап от подбора (цялата информация се публикува на интернет страницата). Всеки от етапите на подбора е с елиминаторен характер, т.е. ако кандидатът не премине даден етап, отпада от по-нататъшно участие в конкурса. Преминаването на етапите е еднократно и не се разрешава повторно преминаване (поправка).

В крайното класиране участват само успешно преминалите всички етапи на специализирания подбор. Класирането се извършва по реда на посочените от кандидата желани специалности.

Повече информация може да се намери в НАРЕДБА № 8121з-273 ОТ 10 МАРТ 2021 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА КУРСАНТИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ В АКАДЕМИЯТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на електронен адрес: https://iacp-sofia.mvr.bg/academy/прием/учебна-дейност/прием-курсанти-и-студенти

Коментари

коментара