Проверяват 11 рискови обекта в Област Перник заради валежите

Комисия, назначена със заповед на областния управител на област Перник Людмил Веселинов, е извършила проверка на обекти в региона във връзка с метеорологичната обстановка.

Вчера премиерът академик Николай Денков изиска от всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу евентуални наводнения. С оглед на метеорологичната прогноза за следващите дни от тях се очакваше още вчера да проверят невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода, поясниха от правителствената информационна служба.

Комисията, назначена със заповед на областния управител Людмил Веселинов, е проверила 11 обекта в област Перник. Тези обекти са били критични през годините и са подадени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Към момента няма констатирани проблеми. На няколко от обектите се е развила по-буйна растителност заради валежите. Обектите са предимно реки, които при обилни валежи или интензивно снеготопене могат да излязат от коритата си, поясни за Zapadno.com заместник-областния на област Перник Илинка Никифорова.

В Областна администрация-Перник е получена информация от Общините в региона, според която няма проблеми заради метеорологичните условия с изключение на проблем с река в пернишко село, но ситуацията е овладяна.