Премахват принудително стари брички в Перник

39 автомобила ще бъдат принудително премахнати от улиците на Перник със заповед на кмета Станислав Владимиров. От тях 14 са без регистрция.

Колите са изън движение и очевидно пречат на градската среда. Техните собственици са предупредени с  препоръки да бъдат преместени. В крайна сметка се е стигнало дотам от общинската администрация да ги отстранят принудително.

Това обаче ще стане след като мине двуседмичния срок за обжалване, който тече от издаването на заповедта -19-и януари, разбра ZaPernik.com.

След изтичането на 14-дневния срок от общината ще премахнат колите, а фирмата, която ще ги извози ще ги закара на собствен паркинг, съобщиха от общината. След като това се случи започва да тече срок от 14 дни след вдигането автомобила и ако той не се потърси от собственика, след изтичането на срока се разкомплектова.

Всички заповеди за отстраняване и на 14-те автомобила са издадени на 19-ти януари 2021г. Повечето от автомобилите, които ще бъдат премахнати са от централната градска част и по ул. „Отец Паисий“, както и в кварталите Изток и Тева.

Към момента Община Перник не е премахвала принудително автомобили. Миналата година от общинския инспекторат лепяха бележки собствениците сами да извозят колите си и част от тях вече са го направили.

През изминалата година са стикирнани малко над 140 автомобила. Доброволно премахнати са 97 коли от собствениците.

След като и останалите коли бъдат премахнати, стикирането на нови автомобили за премахване ще продължи на територията на целия град, уточняват пред zaPernik.com от общенската администрация.

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply