Нещо става! В последния момент кралското семейство обяви шокиращ обрат, свързан с Меган

Сватбата в британското кралско семейство е строго разписана церемония с ритуали, водещи началото си от векове назад.

От Двореца Кенсингтън публикуваха официалния ред, по който ще се проведе събитието.  

В програмата е разписано с точност до минути как ще протече ритуалът. Обявени са химните и църковните песни, които ще прозвучат по време на бракосъчетанието между принц Хари и Меган Маркъл, както и кои ще бъдат основните действащи лица.  

В църквата „Сейнт Джордж“ ще има специална техника за гостите, които имат затруднения със слуха. Организаторите изрично молят присъстващите да изключат всички  мобилни и електронни устройства. Правенето на снимки, видеоклипове и аудозаписи е абсолютно забранено.

Церемонията ще се състои в църквата „Сейнт Джордж“, която се намира в Уиндзорския дворец. Тя е под прякото ръководството на английската кралица, която е и глава на Англиканската църква. Строежът ѝ е започнал през 1475 година от крал Едуард Четвърти. Изградена е в характерен готически стил.

Службата ще бъде ръководена от старшия свещеник на Уиндзор Дейвид Конър. Самото бракосъчетание ще бъде извършено от кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби. Ще има хор и оркестър, които ще изпълняват строго определени църковни музикални творби.

Коментари

коментара