Българин оповести създаването на нова църква, която гарантира безсмъртие

Българинът Добри Божилов оповести създаването на нова църква, която гарантира безсмъртие, основано на научен подход, пише bultimes.com.

Проектът се казва „Селфи Църква“ и вече има сайт на български и английски език.

Според концепцията на Божилов, днес вече е възможно човек да създаде „отпечатък“ на своето съзнание, на база, на който в бъдеще супер мощен компютърен интелект, ще съумее да пресъздаде самото съзнание. т.е. да възкреси човека.

„Всички ние ще умрем, много далеч сме още от безсмъртието и от живота във виртуална среда. Но днес вече имаме възможностите да създадем отпечатък, който да запишем, и после на негова база, да бъдем пресъздадени“, обясни Божилов.

Т.е. технологията вече е достатъчно развита, че да направи някакъв запис на нашата същност днес, а в бъдеще – когато бъде създаден изкуственият интелект, и бъде дълбоко изучено човешкото съзнание, този запис ще може да се ползва за възкресяване на отдавна несъществуващи хора.

Божилов разглежда съзнанието като „черна кутия“, и предлага да се запише „изходният продукт“ на тази кутия. След това, чрез „обратно инженерство“ в бъдеще, ще бъде пресъздадена самата кутия. т.е. ще бъде преродено вашето съзнание.

Изходен продукт е всичко, което излиза от мозъка ви – текст, картина, говор, музика. Всичко това е „отпечатък“ на вашето съзнание. Запишете го, съхранете го, и един ден, изкуственият интелект ще ви възкреси. Просто запишете много информация, за да сте сигурни, че сте записали над критичната маса. И бъдете честни, не лъжете този, който ще ви пресъздава. Останалото е въпрос на време и научен прогрес, твърди Божилов.

Коментари

коментара