Тома Биков: Без диалог с новия кабинет, докато Рашков е в него

Докато Бойко Рашков е в това правителство, няма място за диалог с нас. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БТВ.

Неговата задача не е да се бори с корупция, а да прави чадър на тези, които ще управляват. И ако някой не слуша, да го контролира, убеден е депутатът.

Според него било много възможно правителството да се окаже проводник на корпоративни интереси. И даде пример с номинирани за министри, които биха могли да защитават интересите на бранша, в който са работили досега – на транспорта и на здрвеопазването.

Той зададе и въпроса защо досега Бойко Рашков не е реагирал на разкритията, които бяха направени за здравния министър Стойчо Кацаров във връзка с намерението му да слее 2 болници. За това има подадени и сигнали в антикорупционната комисия. Ако те искат да правят конституционна реформа, да махнат Бойко Рашков, Ако не, няма да участваме, категоричен бе той. ГЕРБ ще участва в заседанията и комисиите на парламента, но няма да води разговори дори и по важни теми като бюджета, уточни депутатът.

Коментари

коментара