Крими психолог: Израсна поколение на жестоки престъпници без ценностна система

Сред нас израсна поколение на престъпници, без ценностна система. Това каза за предаването „Офанзива” криминалният психолог Тодор Тодоров. По думите му у нас тепърва ще ставаме свидетели на тежки престъпления и агресия.

„Поколенията, които са раждани в средата на 90-те години до към средата на 2006 година са поколения, без ценностна система. Израснаха в чалга културата, в подръжанието на безнаказани мутри, в издигане на материалното като най-висша ценност. Като добавим към това ефекта от пандемията, изолацията, невъзможността да си направиш планове, това допълнително ще нагнети нещата. Тези поколения тепърва навлизат в разцвета на силите си и когато извършват престъпления, го правят по изключително жесток начин, без капка емпатия”, обясни той.

В българската правоохранителна система няма регистър на престъпниците, което е сериозен проблем, смята психологът.

„Добре е да имаме не само регистър на домашните насилници, но и на педофилите. Живеем в парадокс. Ако някой е осъден за педофилия, излежавайки не много голямата си присъда, след това може да стане учител, да работи с деца в спортни клубове, например. Затворите не са място за превъзпитаване”, каза още той.

 

 

 

Коментари

коментара