Ето как да изчистите тялото си от ГМО храни и пестициди

Детоксикацията може да е доста трудна за тялото и да предизвика широк спектър от тревожни странични ефекти. Сред веществата, от които трябва да отстраняваме токсини от тялото са остатъци от химикали, пестициди, вторични продукти от ГМО храни, фармацевтични лекарства, свободни радикали, тежки метали, амуминий, радиация. Има много начини за детоксикация, някои са по-скъпи, а някои имат и странични ефекти. Въпреки това ви съветваме да изберете естествен метод.

Пектин
Пектинът е вероятно най-нежният метод за детоксикация. Той идва от фибрите на плодовете, често от ябълка и цитросови плодове. Други източници на пектин са бананите, гроздето, морковите и зелето. Пектинът помага за облекчаване на тежките метали, химикали и други вещества в кръвта, които се намират в тялото. Просто яденето на плодове, богати на пектин ще ви помогне да се отървете от лошите съставки в тялото. Въпреки това, внимавайте, защото в някои магазини плодовете вече са направени от ГМО семена. Купувайте от магазините за здравословни храни и избирайте плодове, които нямат съвършен вид.

Кориандър
Вкусната кулинарна билка кориандър е една от най-ефективни те билки за детоксикация от живак, тежки метали и други токсични замърсители. Можете да закупите сок от кориандър в магазините за здравословни храни или да включите тази билка в ежедневната си диета. Кориандърът е евтин и направен така, че да може да живее без изкуствени химикали. Тази билка също има антибактериални и противогъбични свойства, помага при бързо намаляване на инфекции и възпаления.

Be the first to comment

Leave a Reply