Въвеждат униформи в Община Перник

Общинските служители в Перник ще са вече с униформи, разбра zapernik.com.

Перничани, които идват в сградата на общината ще бъдат обслужвани от служители с униформи в трите звена – в деловодството, в местни данъци и такси и службата по гражданска регистрация и административно обслужване.

Новите униформи вече са готови и вече се тестват дали ще  бъдат удобни за служителите. С тях ще бъдат обелечени около 40 служители.  Униформите представляват тъмно сини сака с емблемата на Община Перник и ризи в бледолилав цвят.

Очаква се униформите да бъдат въведени до края на лятото. Поръчката за ушиването им е възложена на пернишка фирма, след няколко разгледани оферти.

Целта на униформите е да се придаде повече институционалност и европейски вид на администрацията. Работи се и по поведението на служителите, тяхното отношение към гражданите и качество на обслужване, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Идеята за въвеждане на униформи в общинската администрация на Перник е взаимствана от други български градове, които вече са го направили.

„Това е желанието и идеята на кмета на Перник  – нашите фронт офиси да имат приветлив вид и отзивчивост към съгражданите ни“, допълни секретарят на общината.