„Девин“ дарява 57 тона минерална вода на Перник

Водещият производител на бутилирана вода в България Devin дарява 57 тона минерална вода на Перник. Това съобщават от компанията.

Те ще бъдат дарени на Българския червен кръст (БЧК) по повод кризисното положение в града и липсата на питейна вода за жителите на общината.

От дружеството безвъзмездно ще дадат близо 100 000 броя минерална вода от 0.5 л и още над 5 000 броя изворна вода от 1.5 л. Общата стойност на дарението възлиза на над 50 000 лв.

От Devin добавят, че през последните няколко години са дарили на БЧК повече от 100,000 литра бутилирана вода, която е подпомогнала стотици хиляди хора в нужда. Дарения на вода са правени при наводненията в Република Македония през 2016 г., пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 г., както и при други хуманитарни акции на БЧК.

Даренията на Devin за БЧК се използват за кампании, посветени на хидратацията, здравето и безопасността на гражданите, както и при природни бедствия, кризисни ситуации или други случаи на спешна необходимост.

Като отговорна компания, Devin инвестира в социалното, икономическо и културно развитие на България и се стреми да отговори по най-добрия начин на изискванията на своите клиенти и на нуждите на обществото. Усилията на компанията са насочени също така към опазването на природните ресурси, както и към намаляване на отпечатъка от дейността й върху околната среда.