НАГЛЕЦИ: Извънредно заседание на Общински съвет-Перник утре за да си определят заплатите

Извънредно заседание на Общински съвет Перник ще се проведе утре, 29.11.2019г. от 9.30 часа в зала „Панорама“. Съветниците на града ще заседават по 7 точки в Дневния ред. Последната точка от Дневния ред е най-интересната – Определяне на общия размер на месечното възнаграждение на общинския съветник.

Съветниците предстои да гласуват и за представител на Община Перник в общото събрание на съдружниците във ВиК ООД – Перник.

Ще бъдат разпределени и квотите и поименния състав на постоянните комисии към общински съвет в Перник, тоест, колко представители от различните партии ще участва в комисиите.

Съветниците ще гласуват за даване на съгласие предтедателят на общинския съвет да членува в НАПОС /Национална Асоциация на Председателите на Общински Съвети в Република България/.

Ще се гласува и за определяне на представител на общинския съвет в общото събрание на НСОРБ /Национално сдружение на общините в Република България/.

Ще бъде утвърдена служебна карта на общинския съветник.

Припомняме, че заседанията на общинските съветници в Перник са публични и всеки гражданин може да присъства на тях и да види какво се решава да града.

В Перник е истинска истерия за заплати. Бившият зам.кмет Караилиев си чака шесте заплати при уволнението му. Повече прочетете тук.

В същото време кметът Станислав Владимиров съкрати двама от своите заместници, за да даде пример, че съкращава администрацията.

Коментари

коментара