Успех, д-р Вяра Церовска! Успех, перничани!

Когато един човек не краде, върши си работата съвестно и е последователен, няма от какво да се срамува. Затова днес ходиш с гордо вдигната глава. Затова не ме е срам да те поздравя с първия ти мандат и да ти пожелая успех за втори, д-р Вяра Церовска!

Ти не разочарова хората, които ти дадоха доверие! Напротив! Не случайно твоят изборен резултат на първи тур на местните избори миналата седмица е по-добър от този, който беше преди 4 години, когато стана кмет на Община Перник  през 2015 година.

Верче, помня депресията в този град. Всеки младеж повтаряше, че тук нищо не става. Перник не слизаше от криминалните хроники. Серийните убийства бяха ежедневие, а отвличанията, побоищата и агресията – зловещи. Днес Перник е различен. Виждам повече спортуващи младежи, отколкото банди по улицата. Надеждата е на прага на града ни – в големите проекти, в големите очаквания, че Перник може да бъде нормален град за живеене  – с мол и четири киносалона, с чисто нови автобуси и улици, с водопроводи и паркове.

Верче, аз видях колко хора те предадоха. Бяха близки. Плати голяма лична цена за този пост. Виждам днес, същите тези хора в коментарите из социалните мрежи. Те са най-големите ти плювачи. Хора, които допреди година те молеха за постове и не ги получиха, днес те чакат да паднеш, за да молят следващия кмет за същото. Най-опасният враг е приятелят с предателска душа. Ти спечели – оттърва се от голяма част от тях. От други ти предстои да го направиш,знам.

Верче, че аз не спирам да пътувам из България. Живея в няколко български града. Няма град в страната, който да не съм обиколил последните години. Всички виждаме какво се случва с Благоевград, Банско, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и къде ли не. Съмнявам се, че перничани искат да бъдат опозиция на държавата и да поставят развитието на града си „на пауза“ за още четири години. Ние вече веднъж преживяхме този ужас. Напротив – перничани искат да бъдат част от това, което споделят всички градове дали втори мандат на ГЕРБ. Мисля, че това го чака и Перник през следващите четири години!

Винаги съм казвал позицията и мнението си. Трябва всеки да го направи. Моето мнение е такова. Моето наблюдение е такова. Моето очакване е такова.

Успех, д-р Церовска! Успех, перничани!

Петър Тишкин, zaPernik.com

Коментари

коментара