Грозно! БСП пресоли манджата и превърна културно мероприятие в партийно, за да рекламира кандидата си за кмет в Перник

Грозна история се оформи тази нощ във футболните и културни среди в Перник. Ламптящите напъни за власт на политици, вече минават някои граници.  БСП Перник превърна мероприятието за издаване на книга по случай 100-годишнината на футбола в Перник на автора Стефан Сергиев в партийно предизборно мероприятие, рекламиращо кандидатът за кмет на Перник Станислав Владимиров – Станката.

Минути след като културното събитие по откриването на книгата свърши, ПР-ът на социалистите Адриан Скримов – Перчема изпрати до медиите прессъобщение, което буквално е предизборен манифест (тържествено писмено обръщение на върховната власт към населението).

От прессъобщение с дължина 31 реда текст, 26 е във възхвала на кандидата за кмет на БСП и благодетел на книгата Станислав Владимиров. От съдържанието на прессъобщението се разбират много неща за кандидата за кмет, по-малко неща за автора на книгата и почти нищо за самата книга и футбола – последните две са само платформа, на която да изпъкнат по- горните.

Ясно е, че политиците драпат с всички възможни средства да се докопат до властта, но нека има някаква мяра все пак. Сайтът „За Перник“ е писал не веднъж много позитивни статии за другаря Владимиров, но в случая няма как да не се отбележи, че използването на всичко за партийни цели е грозно.

Отделно хора, занимаващи се с история заявиха, че на първи преглед, книгата представя изопачено факти , с комунистически наклон, явно заради благодетелите, но тази тема си струва да бъде разчепкана тепърва.

Ето цялото прессъобщение за откриването на книгата, което незнайно защо дойде от имейла на БСП Перник, без редакторска намеса, като сме подчертали в черно акцентите в текста, които разбира се са..въпросните политици:

Книгата 100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“ бе представена в Перник

Стефан Сергиев: Благодаря на Станислав Владимиров, който е основният двигател за реализирането на този проект

„Когато феновете на Миньор ми се обадиха, за да съдействам за издаването на тази книга, нямаше място за колебание, съгласих се веднага, защото Стефан Сергиев е събрал цялата история на пернишкия футбол. Ако тя не бъде съхранена ще се разпилее“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров при представянето на книгата „100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“. Той добави, че Миньор е силен не само заради легендите си, но и заради феновете си, които никога не са изоставяли любимия отбор. Владимиров благодари на спонсорите, които са  подкрепили издаването на книгата, сред които са: „Хидрострой“, „Метал Трейд – 66“, „Сладко и Солено“, „Сами – М“, бар „Епицентър“, Първан Първанов и народният представител Любомир Бонев. „Те също не мислиха дълго, за да може този огромен по обем труд да види бял свят“, коментира Владимиров. Народният представител каза още, че Перник е град, който трябва да се гордее със своя футбол. „Още преди да бъде обявен за град Перник има свой футболен отбор, който се съревновава с големите по това време столични отбори. На шестата си годишнина нашият футболен отбор играе с тогавашния шампион на България – Славия. Миньор е българският отбор, който най-много е играл с национални отбори“, допълни Станислав Владимиров. „Сигурен съм, че в близко бъдеще Миньор отново ще пише своите златни спортни страници. Само Миньор“, завърши Станислав Владимиров.

Авторът на книгата Стефан Сергиев благодари на Станислав Владимиров, като допълни, че той е основният двигател за реализирането на този проект и добави, че трудът му разглежда не само историята на Миньор, но и на всички клубове, които играят в Перник през изминалите 100 години.

Управителят на издателство „Тип-топ-прес“ Владислав Симеонов, който е и рецензент на книгата, който представи трудът на Стефан Сергиев заяви, че тази книга ще остане в историята на Перник. „Перник вече има официално своята футболна история, с каквато много малко клубове и градове могат да се похвалят, благодарение на труда и желанието на много хора“, каза още Симеонов.  


Това не е авторът на книгата, а кандидат-кметът на БСП, който блесва.

ТОВА НЕ Е ВСИЧКО. ПОЛИТИЧЕСКО ПОДЛАГАНЕ. ЗНАЧИ СТАНКАТА МОЖЕ ДА Е ИЗТЪПАНЧЕН НАЙ-ОТПРЕД, А ХОРАТА ОТ „МИНЬОР“ ДОРИ НЕ СА ПОКАНЕНИ НА СЪБИТИЕТО. ГРОЗНО НАИСТИНА!

Спортният журналист и човек от ръководството на Миньор Тони Симеонов също го заболя от преставянето на книгата тази вечер.

Ето какво сподели в социалната мрежа, човекът, който толкова много помага на Миньор и в крайна сметка, никой не се сеща за него.

Коментари

коментара