Кварталци празвнуват заедно Деня на Земята за осма поредна година

Снимка: Кметство Изток, Фейсбук

На 22-ри Април, за  осма поредна година, в Кметство „Изток” ще бъде отбелязан Световния Ден на Земята. Той е най-големият нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души. Празникът е насочен към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Стремежът ни е да създадем широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики. Затова Кметство „Изток“ се надява с такава инициатива да послужи като добър пример за идните поколения.

В голямото събитие ще се включат ученици и деца от всички училища и детски градини, намиращи се на територията на Кметство „Изток”.

В 10.00 ч. ще бъде даден старт на празника, когато пред Кметството ще се съберат най-малките участници от Детските градини, които ще се състезават с електромобили, за да покажат колко добре са научили правилата за движение. Те ще бъдат подпомагани от представители на КАТ Перник.

На спортната площадка, находяща се на улица Клемент Готвалд бл.№19, учениците от професионалните гимназии в кв. „Изток” ще премерят сили в състезание по волейбол. Съдя на волейболния турнир ще бъде г-н Ангел Василев.

В 13:30 ч. е старта на лекоатлетическа щафета.

Победителите в спортните състезания ще получат купи, грамоти и медали.

Всички гости на празника ще станат свидетели на демонстрация по бойни изкуства, представена от клуб „Спартак” с треньор Трифон Трифонов.

Благодарение на Министерството на земеделието, храните и горите – Югозападно държавно предприятие ДП Благоевград, Кметство „Изток“ предварително раздаде и разпредели млади декоративни дръвчета на всички учебни заведения и желаещите граждани – китайски мехурник, ясен, конски кестен и явор, които до края на месец април ще бъдат засадени на територията на кметството.

Очакваме ви!

Коментари

коментара