Кметът на Изток Емил Костадинов раздава фиданки на граждани и училища до края на месец април

От днес, 18.04.2019 г., до края на месец април и до изчерпване на количествата, по случай Световния Ден на Земята, Кметство Изток с помощта на Министерството на Земеделието, храните и горите – Югозападно държавно предприятие ДП Благоевград, ще раздава фиданки (китайски мехурник, ясен, конски кестен и явор). Това съобщи кметът на Кметство Изток Емил Костадинов.

Фиданки могат да получат както учебните заведения, така и гражданите, които желаят да се включат в инициативата. Фиданките ще се раздават в сградата на Кметството.

За повече информация, се свържете с отговорното за това лице – С.Митева /старши експерт Кметство Изток/ – тел. 0884494960.

Инициативата по засаждане на дръвчета е част от празненствата по случай Световния Ден на Земята – 22-ри април, който е насочен към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Стремим се да създадем широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие на нашия град. Засаждането на нови дървета е от изключителна важност за подобряване на качеството на въздуха, който дишаме. Нека се грижим за природата заедно, призова кметът Емил Костадинов.

Първите, изявили желание за участие в инициативата, бяха 10-то Основно училище Алеко Константинов – Перник и Спортното училище “Олимпиец” – Перник, с които бяха посадени първите фиданки и облагородена територията на Кметство Изток.

Коментари

коментара