Спортната слава на Миньор-Перник: Тони Генадиев пазеше вратата ни със счупена ръка

Миньорецът Милослав Милчев разказва спомени за големите имена на пернишкия футбол по повод 100-годишнината на ФК Миньор. Едно от тези имена е Антон Генадиев:

Детските ми години са пряко свързани с играта футбол. На улицата, училището, стадиона. Никола Велинов бе един от най-здравите бойци на „Миньор“и приятел на моя баща. Кольо ме заведе на стадиона в Батановци, тогава имаше здрав отбор и 5 възрастови групи, бях само на шест години и тренирах с по-големите от мен. Беше велико да узная че вратаря на „Миньор“ (тимът бе в А’РФГ) е тясно свързан с моето градче, не само че е роден тук, но е минал през нашите младежки формации.

Тони Генадиев разбира се , си е изконен „миньорец“ и сега доколкото знам е в чужбина ,но живее с болките на любимия клуб. Как си го спомням ли? Едни големи ръкавици, висок ръст, самочувствие, ръководеше смело защитата и се хвърляше в битката като лъв. Обществена тайна е че на мач с „Черно море“ Антон Генадиев пази вратата ни 65 минути със…счупена ръка. Това говори много за спортният морал на този футболист. Елегантен отбор беше „Миньор“ още на загрявката лъхаше самочувствие от тях.. Ангел Славов, Боге, Верчо, Марио. Вълков..славни времена.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Един миньорец разказва: Ако не беше станал футболист Пепи Анестиев щеше да е отличник в НАТФИЗ

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Вратарят на България Иво Иванов, целуваше емблемата с чуковете и винаги сочеше към нашата трибуна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Пичове, съболезнования за….резултата

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Новата вълна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Да нахлуеш за пет минути

Из спомените на един миньорец: Кръвна група В….югозападна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Мозъчният тръст на България се намира в МВР Кюстендил

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Кой е за нас Тони Евтимов?

Мутри от Пловдив бягат от агитката на „Миньор“

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Как майор М. пи от водата на пернишки фен по време на мач

Коментари

коментара