Децата на ФК „Металург“ отидоха да тренират в Кралев дол

Снимка: Кметство Изток

Футболен клуб „Металург“ ще провежда тренировките си на стадиона в село Кралев дол. Това съобщи кветът на Кметство Изток Емил Костадинов.

„Благодаря на г-н Пламен Георгиев, кмет на селото, за разбирането и подкрепата. Причина за промяната е възстановяването на тревната площ на стадион „Металург“, която е в лошо състояние. В момента се работи усилено по сгъстяване и обработването на тревата на стадион „Металург“ . Разчитам на мнението на специалистите, според които сега е сезонът за третиране на терена“, каза Костадинов.

„Проведох разговор с кмета на Кралев дол Пламен Георгиев и поех ангажимента да поддържам терена му – да бъде окосен и валиран“, коментира още Емил Костадинов.

Той допълни, че продължава да води интензивни преговори с Българския футболен съюз за изграждането на тренировъчно игрище до стадион „Металург“.

„По този начин ще решим основните проблеми и ще успеем да съхраним стадион „Металург“ , за да се използва за официалните мачове. В момента там тренират над 200 деца , възпитаници на футболните клубове „Металург“ и „Метал“, каза още кметът на Квартала.

Коментари

коментара