Кой сега е номер 1? Общинари от различни партии мериха сили с волейбол, а победителите са…

Един път в календарната година пернишките политици – кметове, зам.кметове, общински съветници и партийни членове се събират във волейболната зала „Борис Гюдеров“ по идея на един от общинските съветници. За да мерят не думи и дела, а спортни умения. 

За 11-ти пореден път в Перник се проведе турнир по волейбол с местната управа и политически сили в града. Идеята е на общинския съветник Милан Миланов, председател на Сдружение „Патриотично обединение“. Въпреки, че турнирът се организира в края месец март, той е посветен на Националния празник на Република България.

По думите на Миланов турнирът цели да покаже и, че въпреки политичестите убеждения, съветниците могат да се обединят в обща кауза.

Освен традиционния турнир по волейбол, за трета поредна година са провежда и преходен мач между Общинския съвет и Община Перник.

Тази година са участвали 6 отбора от различни политически формации – Общински съвет, Община Перник, Патриотично обединение, БДЦ/Българиски демократичен център/, Нова левица и ГЕРБ. В турнира победители станаха организотарите от Патриотично обединение, а техни подгласници тимът на БДЦ. Носител на преходната купа между Община Перник и Общински съвет стана отборът на съветниците.

„Мисля, че се получава едно спортно състезание, в което просто се показваме и като хора, не само като политици, които имат противоречия помежду си. Макар, че такива противоречия не би трябвало да има, а всички да работим в интерес на гражданите на Перник“, каза пред тв Кракра Милан Миланов.

„Преходната купа тази година остава в общинския съвет, за съжаление. Дадохме всичко от себе си, имаше напрежение в някои от нашите състезатели. Идеята на турнира е да дадем пример, да дадем обединение, да покажем, че заедно сме по-силни. Важното е, че тук в залата има млади хора – общинари, съветници, граждани и е хубаво, че заедно се забавляваме“, каза заместник кмета Денислав Захариев.

По думите на кмета на село Рударци Богдан Богданов Перник има сериозни традиции във волейбола и тази поредна среща е едно популяризиране на този спорт.

За победителите в турнира имаше купи и медали. А от първите редове срещите следяха колеги общински съветници, младежи и кметът Вяра Церовска.

 

Коментари

коментара