Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Кой е за нас Тони Евтимов?

Милослав Милчев, известен сред феновете на Миньор като Вучков,  разказва своите спомени за феновете на Перник и клуба Миньор-Перник. 

„В чест на 100-годишнината от създаването на ФК „Миньор“, реших в продължение на 100 дни,да ви разкажа 100 случки,които смело мога да нарека „по-важната част“ на моя живот. Истории за познанството ми с колоритни хора, комични ситуации, времена на арести, сбивания и безпаметни купони. Така мога да дам и аз частичен урок на младото поколение, затова как се обича и защитава роден град и какво означава да си част от най-великата публика на България! „Верни до смърт“ MPFC „, казва Милослав Милчев. 

ZaPernik.com ви представя в поредица колоритните истории с одобрението на Милослав:

„99“
IN GOD WE TRUST!
Кой е за нас Тони Евтимов?
Когато в зората на „демокрацията“ любимият ни клуб за първи път закъса и игра един сезон във В’група, тогава някога за първи път гледах на живо един футболист – Антон Евтимов. Години след това, миньорци ще кажат за него „нашият Господ“. Никога няма да забравя стотиците фенове, които последваха тима в люти битки с треторазрядни клубове като „Марица“ Пд и други. Тогава на крилото (още с дълга коса), Тони отвя не една и две отбрани на противника. И „Миньор“ отново потегли към славни победи. Култов бе мачът на истината с „Пирин“ Бл. в Б’група, отново победа и следващият сезон дойдоха те  -ония от Подуяне. С девет човека ги разбихме 2-1 и за „Л1914“ кошмарът от Перник оживя за още 15 години. Две години по-късно Тони им заши три и с тази победа „тимът на всички власти“ отсече: в Перник не трябва да има футбол! И като треньор, и като човек Евтимов продължава да бъде в сърцата на перничани най-любим! Пожелавам му всичкото добро на света и се радвам, че го познавам лично! Само „Миньор“ !!!

 

Коментари

коментара