Нищо не може да спре играчите на квартал „Монте Карло“

Вече 30 години група перничани от квартал „Монте Карло“ в жега и студ се събират в двора на Природо-математическата гимназия в Перник всяка неделя, за да играят футбол. Поредното им дерби бе в полза на отбора на „Монте Карло“, който приключи с 6:5 срещу състава на „Приятели“.

Може би сте ги виждали и сте казвали, че са група ентусиасти или пък сте си помислили, че така трябва да се разпуска след дълга работна седмица. Близо 30 години, всяка неделя те са там – на игрището в училищния двор, а възрастта и времето, дори и вторичните трусове от земетресението не биха ги спрели. Отборът на „Монте Карло“ и приятели са се сблъсквали и с трудности, и с лични драми, но те не са ставали причина да не се чуе „Начало на играта, 10:30ч. в неделя“.

Резултатът винаги е различен в края на мача, но това е без значение. Те са различни по професия и интереси, но когато се съберат стават равни. А след това идва момента, в който независимо от резултата всички изпълняват и трето полувреме. Ето този момент  ги прави повече от отбор.

Вижте ги в действие!

Източник: ТВ Кракра

Коментари

коментара