Трънската коледна елха се оказа по-ниска от тези в Димитровград и Троян, кметицата на Трън Цветислава Цветкова обаче на падна по гръб… – ВИДЕО

След като в понеделник, в ефира на „Здравей, България” по NOVA репортерът Румен Бахов разказа за необичайната кметска надпревара за най-високата коледна елха, в спора се включи и кметът на Трън Цветислава Цветкова с претенции, че там всъщност се намира най-високата елха у нас.

Оказа се обаче, че дървото пред Общината в Трън е високо 22 метра и 50 сантиметра. Преди няколко седмици кметът на Община Трън съобщи, че уред, който не измерва до точност, височината на коледното дърво в града е 24 метра. В спора за най-високо коледно дърво се включиха Димитровград и Троян. В крайна сметка измерването показа, че дървото в Димитровград е по-пораснало от това в Троян – 27,784 метра срещу 24,6 метра.

Кметицата на трън Цветислава Цветкова обаче не падна по гръб и заяви в ефир,че трънската елха е най-красиво украсената, в сравнение с тези в Троян и Димитровград. Елхата е с около 800 метра лампички и над 100 топки.

От администрацията в Трън се заканиха, че за следващата година ще украсят друго, по-високо дърво, за да спечелят импровизираното състезание с съперниците си Троян и Димитровград. Дървото се намира до сградата на народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“.

„Да, ще преместим няколко топки, както останалите елхи, така че ще може да претендираме още за най-високата елха“, каза Цветислава Цветкова в ефира на телевизията. Тя допълни, че в Троян да не бъдат спокойни, тъй като още от утре започва окичването на другото дърво.

По време на живото включване беше показана 4-метровата сурвачка, която красеше за празниците сцената пред местното читалище, но впоследствие преместена пред коледната елха до хотел „Ерма“.