Кметът на Радомир Кирил Стоев относно протеста в село Жедна

Както вече писахме, вчера жителите на радомирското село Жедна излязоха на протест срещу липсата на вода и неотремонтирани аварии на ВиК Перник. Протестиращите заявиха, че няма да се откажат и ако не се чуе гласът им, следващият протест ще е пред Община Радомир.

В тази връзка Zapernik.com потърси за коментар кметът на Радомир Кирил Стоев. Стоев каза, че протестиращите имат подадено заявление, но никой от тях не го е потърсил за среща и разговор. Според него, за да протестираш, трябва да не ти е обърнато внимание, хората от Жедна не са го потърсили за разговор по проблема им, а директно са входирали заявление за протест.

„Направихме проект за подмяна и реконструкция на довеждащия водопровод за Жедна, Негованци и Касилаг, който е заложен в приоритетните обекти за финансиране от Закона за държавния бюджет. Проектното предложение е одобрено за финансиране. Там проблемът е от години, тъй като водопроводът е стар и тръбите са компрометирани на много места, загубата на вода е огромна и затова едно от първите проектни предложения на екипът ми е именно за този проблем“, каза за ZaPernik.com Кирил Стоев.

Относно авариите: Отговорността за поддържане на водопреносната мрежа и отстраняване на аварите е на ВиК Перник.