30 българчета за първи път идват в България – настанени са в Перник!

Бесарабски българчета, които за първи път стъпват в България са настанени в Центъра за бежанци на „Гората.бг“ в град Перник. Това съобщи Никола Рахнев. Той призова за логистична подкрепа, за да направи преживяването на 30-те български деца незабравимо. 

Ето какво пише Рахнев във фейсбук групата на „Гората.бг“:

Тази сутрин в 6:30 пристигнаха 30 български деца, които за първи път идват в България!

Те са бесарабски българчета, които с трепет и радост се радват на всичко в България, тук са по моя покана и са настанени в нашия център, на Гората.бг – „Прегръдки от България“.

Имам нужда от помощ за закупуване и доставяне до центъра, гр. Перник (на 15 минути от София) на 300-400 литра вода в бутилки от 1,5 литра, както и 50-тина кг. картофи, евентуално бисквити, сладки неща – другото сме организирали. Мога да Ви пратя пари, просто с времето ми е трудно.

Разбира се всички видове плодове, сокове, разнообразна храна за децата са добре дошли, ако искате да помогнете. Забавления също – имаме планина, басейн, детски център, посещения в Пловдив, София, Рила, Витоша, Рилски манастир, Рилски езера, музеи и др. в програмата, но винаги може едно кино/тетър/шоу… Или да помогнете като водач.

Финансово се справям, но ако искате да дарите, ще купим/направим повече неща, ще са тук от днес до неделя.
Благодаря Ви!