Равносметката на кмета на Радомир Пламен Алексиев: Много напрегната година…

Радомир празнува – време е за равносметки. В навечерието на празника на града, кметът Пламен Алексиев връща лентата назад през годината, за да даде оценка на това, което се е случило. 

“Много напрегната година, с положителни и отрицателни емоции. За мен обаче е важна и много полезна, затова че продължаваме инфраструктурите промени, че продължаваме газоразпределителната мрежа, опитваме се да направим достъпни и атрактивни всичките ни села. Има увеличаване на броя на учениците, детските градини са пълни, въпреки демографския срив и обреченостите, които се говорят за малките градове”, каза в интервю за Дарик кметът Пламен Алексиев.

Той изрази надежда, че Община Радомир ще получи правото да създаде Технопарк в района на бившето военно поделение.

“Винаги трябва една сграда, една територия, която не се използва, да бъде променена с друго предназначение, с нещо по- полезно. Примерите са и с градския парк и училището “Любословие”. Паркът не може да стои обрасъл, като може да е зона за игри и спорт на децата и техните родители. Бившето училище става Спортен център. В подстъпите към местността Голо Бърдо ще направим нов парк с барбекю зона.

Искаме за 3 или 4 път да възстановим природния парк Бучалото, това е един от символите на града. Ние сме от малкото градове, които имат в центъра на града водопад, но се чупи и руши непрекъснато. Моето предложение е да не го възстановяваме, докато не го поискат радомирци. То няма смисъл да се хвърлят пари и след това да правим ремонти. По- добре да правим нещо, което иска  нашите съграждани. Мотото на следващата година да бъде- Спорт, образование и здравеопазване!, коментира кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Повече за прозника на радомирци вижте в статията ни:

ЦЯЛ РАДОМИР ИЗЛИЗА НА ПЛОЩАДА ДНЕС!

Коментари

коментара