Очарователна! Обаятелна! Вдъхновяваща! – тове е оценката за Гергана Стоянова от петокласниците на 11-тото

Очарователна! Обаятелна! Вдъхновяваща!…
Това е началото на визитната картичка, дадена от учениците от V „а“ клас на 11-то ОУ „Елин Пелин“ на писателката Гергана Стоянова.

Едни страхотни деца ще запомнят завинаги и винаги ще се връщат назад във времето, когато са имали вдъхновяваща среща, когато са имали възможността да бъдат част от мотивиращ, увлекателен, обясняващ, зареждащ, окриляващ семинар, проведен от актрисата Гергана Стоянова.

„Аз уча, вярвам, мога, знам“ – така го е озаглавила авторката. Но залата присъстваше на спектакъл. Главната роля изпълни героинята, която тръгна от детските си години и първите уроци, когато е разбрала, че никой не е длъжен да я хване за ръка и да я води по пътя на живота, за да следва мечтите си. И не е възможно да посягаш с ръка и да вземеш това, което искаш и ти харесва. Когато е разбрала колко мъничка е, а светът е толкова огромен, но има правила и се налага да се положи усилие. Но всичко това разказано и изиграно по толкова завладяващ и близък до децата начин.

Всички познават гласа й, знаят името й, и разликата от обикновеното момиче до човека, чийто глас звучи навсякъде: учениците разпознаха като една реалност – можеш да станеш какъвто избереш, стига да го искаш и да работиш за това. Гергана Стоянова изнесе спектакъл за човещина, за доброта, за сбъднати мечти, за начин на живот, за грижа за природата, за разпознаване на неистината в нета, за… Наситен с толкова обич към децата! Един обикновен човек, който е станал необикновен, благодарение на вярата в себе си. Учениците записаха в дневниците на утрешния ден, които получиха, толкова много уроци за успех. Гостуването на Гергана Стоянова беше изненадата за V „а“ клас от класния им ръководител Десислава Шокалова, която тя поднесе за своя рожден ден на децата си. Ще запомнят тази вдъхновяваща среща с толкова много запазени и хващащи за сърцето моменти. Като този, в който със силен шепот, изпълнен с вяра, с увереност, с гласа на бъдещето, децата и Гергана Стоянова повтаряха като клетва: “Обещавам винаги да говоря за своя дом – за България, с обич!“

Гост на XI ОУ „Елин Пелин“- гр. Перник, в навечерието на Великден, Гергана Стоянова / Gergana Stoyanova ни прегърна с чудотворното си присъствие, увери ни във вярата си в човеколюбието, трудолюбието и ни изпълни с позитивизъм и желание да заредим дните си със сбъднати мечти – стъпка по стъпка на воля и стремеж!

С благодарност и желание за нови срещи! – пишат от училището.