Деца с образователни потребности се включват в 4-тия общински празник на баскетбола в Перник под мотото „Щастливи заедно“

Емоционалните събитие не свършват в Перник с Деня на града – 19-ти октомври.  Ден след официалното честване – на 20 октомври, активно спортуващи, танцуващи, рисуващи и деца със СОП ще се включат в 4-то издание на Общинския празник на баскетбола, който тази година ще се проведе като Фестивал на спорта и изкуството, по инициатива на БК „Миньор – 2015“.
Фестивалът, който ще премине под мотото „Щастливи заедно“ е пилотна проява, за чиято организация е почерпено от опита и добрите практики на баскетболните клубове и деятели в община Пловдив. В мероприятието ще се включат още треньори и деца от клубовете по баскетбол и волейбол в Перник, както и специалисти от СК „Адаптирана физическа активност и спорт“, Перник, ресурсни преподаватели от пернишките училища. Безвъзмездно във формата ще участват и танцьори от танцовата школа на „Майсторите на танца“, които ще покажат и ще танцуват с децата зумба и народни танци.
Детският празник ще се проведе на новооткритата спортна площадка в кв. Проучване., а всички участници ще получат подаръци.

Коментари

коментара