Обласният управител Ирена Соколова зарадва с торта най-малките полицаи на Перник

Областният управител на Перник Ирена Соколова поздрави новите пазители на реда и сигурността като им пожела за повечето от тях полицейската професия да се превърне в призвание

Областният управител Ирена Соколова присъства на откриването на Националната програма за ранна превенция на деца „Детско полицейско управление” в ОУ „Св. Иван Рилски” Перник. Губернаторът приветства двадесет и петте млади доброволци от втората обучителна група:

„Детско полицейско управление” е доверие и отговорност към Вас, както и практическа школа, която ще Ви даде знания и умения за опазване на живота и сигурността на гражданите. Тук ще се запознаете отблизо с интересната и трудна професия на полицаите. Най-ценното е, че ще овладеете как самостоятелно да се справяте в трудни ситуации, ще работите екипно и с уважение към другите. Някои от Вас ще осъзнаят още тук, че полицейската професия е близка до сърцето им и ще я изберат като свое призвание.”.

Областният управител зарадва малките пазители на сигурността с подаръци и торта.

Началникът на Първо РУ на МВР Перник Милен Тасков и директорът на ОУ „Св. Иван Рилски” Перник Бойко Свиленов тържествено подписаха споразумението и декларацията за партньорство по програмата „Детско полицейско управление“. Направени бяха и атрактивни демонстрация.

Присъстващите видяха как полицейско куче открива наркотици и помага за залавянето на наркопласьор.

На територията на област Перник се откриват пет полицейски управления: две в град Перник – в ОУ „Св. Иван Рилски“ и XI Основно училище „Елин Пелин”, и по едно в Радомир, Брезник и Трън. В тях ще се включат 114 деца.

Във връзка с планираните дейности по програмата ще се организира и провеждане на областен конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и „Детското полицейско управление”.

 

 

Коментари

коментара