Роднини на убития Денис от Батановци спират влакове в пореден опит да бъдат чути

Вече година и половина делото за убийството на 19-годишния Денис Петков от български роми в английската столица Лондон не може да стартира в България. Причината: за пореден път роднините на младото момче получават отказ от английските правораздавателни органи да получат документите по съдебния процес.

„Излъгаха ни, че след три месеца ще пристигнат документите, след това още три месеца…вече мина година и половина. Най-накрая ни казаха да чакаме безсрочно. Докога? Търпението ни се изчерпа„, каза дядото на убитото момче Георги Георгиев пред ТВ Алфа.

Близките са решили да блокират жп гарата на град Батановци, за да им бъде обърнато внимание и да получат възмездие за трагедията, която ги сполетя.

Дядото на Денис недоумява как е възможно да се знае, че убийството е извършено в гръб, да се знае ножа на престъплението и убийците, и никой да не изпраща документите до България, за да може семейството на убитото момче да получи възмездие за страданията си.

Според Георги Георгиев английските власти мотаят и не искат да разкрият престъплението. Той недоумява как е възможно да пуснат убийците на свобода и смята, че подобно нещо български съд няма да допусне.

Това обаче не е всичко. След жестоката трагедия, някой е заплашвал майката на Денис – Диана. Близките обаче са готови на всичко в търсене на възмездие за смъртта на батановчанина.

Единственият шанс трагедията им да не остане без отговор е отново да напомнят за себе си. Те са решили да спрат влаковете в опит да предизвикат институциите да се задействат над проблема им. В следващите дни роднините на Денис ще отправят запитване и молба за съдействие до Министреството на външните работи с надеждата все някой някога да поеме отговорност за смъртта на 19-годишното момче.

Коментари

коментара