До месец става ясна присъдата на бившия кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна дете с джипа си

До месец ще е ясна присъдата на бившият кмет на Община Трън Станислав Николов, който на 13 ноември 2015 година блъснал с джипа си 6-годишния тогава Ивайло пред трънското училище, съобщава вестник „България днес„.

Според изданието условна присъда грози бившия кмета на Трън. Делото срещу ексуправника на малкия град се гледа във вторник на втора инстанция от Окръжен съд-Перник. До новия процес се стигна, след като прокуратурата и адвокатите на пострадалото дете обжалваха оправдателната присъда на Станислав Николов, която скандализира обществото.

Според мотивите на съдия Михаил Алексов, който вече е шеф на Районния съд в Перник, сблъсъкът, при който малкият Ивайло остава без далак и част от черния си дроб, е случайно деяние. Подсъдимият Николов бе оправдан с абсурдния аргумент, че не е бил длъжен да предвиди, че е възможно до двора на школо зад училищния автобус да притича дете във времето, когато предстои да започне първият час.

На съдебното заседание във вторник в Перник представителят на Окръжната прокуратура изцяло и категорично подкрепи протеста на колегите си от районното обвинение в Трън. С него се иска отмяна на оправдателната присъда за бившия кмет Николов. За същото настояват и адвокатите на Анита Гълъбова, майка на пострадалия при катастрофата Ивайло.

Държавното обвинение в Перник пледира Станислав Николов да получи адекватно наказание за катастрофата, за което в такива случаи законът предвижда до три години затвор условно, уточнява изданието на „България днес“.

Коментари

коментара