13-то училище са младите огнеборци на Перник! – СНИМКИ

Младежкият противопожарен отряд на XIII ОУ «Св. Св. Кирил и Методий» е победителят в областното състезание “Млад огнеборец” тази година.

 

Наградите на първенците бяха връчени лично от областния управител Ирена Соколова.

Тя поздрави младежите за добрата им подготовка и стремежа да се развиват в тази насока. Соколова изказа и благодарност към директора на РД ПБЗН комисар Емил Марков за положените от него и екипа му, грижи и усилия за обучението на децата.  С топли думи тя се обърна и към треньорите, учителите и родителите, за тяхната подкрепа в избора на децата и приобщаването им към отговорната професия.

„Инциденти стават всеки ден, не само в България, но и по света.  Подготовката и адекватните рекции са от изключителна важност при извънредна ситуация. Днес всички вие показахте, че имате необходимите качества, а именно бързина, ловкост, познаване на съответните уреди и съоръжения и работа с тях. Носете тази благородна мисия в сърцата си и продължавайте да развивате умения си, за да бъдете пример за подражание на вашите връстници”, каза Ирена Соколова.

И тази година в надпревара взеха участие четири отбора, класирали се на първо място в районните състезания по места, представители на общините Брезник, Перник, Радомир и Трън.

Учениците се състезаваха в традиционните дисциплини “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Целта повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.  

Възпитаниците на XIII ОУ «Св. Св. Кирил и Методий»  надиграха конкуренцията, като се класираха първи в двете дисциплини и показаха най-добро състезателно време. След оспорвана игра и само с една точка разлика между отборите, на второ място се класира отбора на СУ «Васил Левски», гр. Презник, следван от ОУ «Христо Смирненски», гр. Радомир. Четвърто място за отборът на  СУ «Гео Милев», гр. Трън.

За успешното си представяне и четирите отбора получиха купи и грамоти, осигурени  губернатора.

За първи път състезанието се проведе на новоизграденият стадион в с. Ковачевци. Кметът на общината беше подсигурил предметни награди за младите огнеборци. Гост на събитието беше и директорът на ОД на МВР Перник комисатр Димитър Попов, които връчи отличията на класиралите се на трето и четвърто място отбори.

Като областен победител младежкият противопожарен отряд на «Св. Св. Кирил и Методий» ще продължи участието си на републиканско ниво в началото на септември.

Коментари

коментара