Започна голямото косене и чистене на гробищата в Перник за Черешова задушница

Въпреки лошото време усилено се коси тревата и се почистват отпадъците в Централния гробищен парк в Перник и този в кв. Мошино  по повод предстоящата Задушница тази събота, за да могат хората да отидат до гробовете на своите близки.

Двата парка бяха лично инспектирани от зам. –кмета Денислав Захариев, представители на отдел „Екология“ в Общината и шефа на общинското предприятие „Обредни дейности“.  В проверката се присъедини и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов.

“Инспектираме на място дейностите на фирмата, която е по-поддържане на зелените площи , проверяваме и сметосъбиращата фирма. Заедно с колегите от отдел „Екология“ подготвяме график за усилване на нарядите, чрез които дори до петък късно вечерта ще продължат да чистят. В тази връзка е хубаво да направим едно уточнение, че грижата на Община Перник и задълженията й касаят изключително само алейната мрежа, която ни води до гробните места на нашите близки. Самият гроб и периметъра около него е отговорност на опечелените да бъде почистен”, посочи зам.-кметът Захариев.

От общинската администрация уверяват , че до петък ще бъде почистена  алейната  мрежа  и извозени отпадъците.

„Отпадъците, които не успеем да извозим в края на гробищния парк ще бъде направен куп със зелена маса, където гражданите ще могат да изхвърлят  своите отпадъци, но ние апелираме те да извършат това почистване на гробните си места по –рано в рамките – вторник – четвъртък, за да може в петък, когато са и оборките да извозим всичко и гробния парк да ни посрещне в един добър вид“, обясни Захариев.

Коментари

коментара