Министър възхитен: Перник е с най-модерното видеонаблюдение в България

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се впечатли от новоизграденото модерно видеонаблюдение в Перник. Това стана по време на посещението му в Общината , където беше презентирана системата. Събитието беше открито от кмета Вяра Церовска, която не скри задоволството си от добре свършената работа.
„Видеонаблюдението беше една от нашите основни задачи при встъпването ни в длъжност. Първото, което направихме,беше да проверим каква е ситуацията със спазването на обществения ред. Заедно с ръководството на ОД на МВР Перник  успяхме да определим кои са важните места , на които трябва да се случва видеонаблюдението и това  вече е част от живота на общината . Надявам се да успеем и да намалим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да направим хората по-отговорни и по-ангажирани“, коментира кметът Вяра Церовска и изказа специална благодарност на Боян Томов – изпълнителния директор на Бранд медия България и издател на портала на българските общини Кмета бг, както и на Константин Стаменов – директор „Стратегическо планиране и инвестиции“ – „Стомана Индъстри“ АД,  Иван Иванов – старши директор „Корпоративни продажби“ – „Мобилтел“ ЕАД и на директора на ОД на МВР Перник комисар Димитър Попов.
„Колкото повече камери, толкова по-добре за органите на реда. Поздравления за тази инициатива и организация, както и на бизнеса, който съдейства. Адмирации за дейния кмет г-жа  Вяра Церовска, която има смелостта да е сред първите градоначалници, реализирали проект за видеонаблюдение.“, сподели министър Радев и каза, че ще се възползва от тази идея, за да я реализира на други територии в страната.

Системата за видеонблюдение ще се стопанисва и използва от ОД на МВР Перник.
С новото видеонаблюдение  на Община Перник се очаква да намалее престъпността и да се опази обществената собственост .Началото на проекта е за три години , размерът на инвестициите за този период  е 160 000 лв. Средствата са осигурени добронамерено от „Стомана Индъстри“ за по-добро качество на живот.

„50 са камерите за денонощно видеонаблюдение , които са монтирани в различни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС чрез разчитане на регистрационни номера, имат възможност за периметрова охрана, както и аларми при засичане на нередности“, обясниха представителите на Мобилтел.
В срещата взеха участие главният секретар на МВР  Младен Маринов, областният управител Ирена Соколова, зам.-кметовете и секретарят на Община Перник, кметове на населени места и журналисти.

Коментари

коментара