Българчета почетоха Апостола в Канада, 17-годишния Ивайло, родом от Перник, изнесе презентация за Левски

Българчета от неделното училище „Канев“ в Торонто, Канада, почетоха 145-годишнината от смъртта на Апостола на свободата на възпоменателна церемония. 17-годишният перничанец Ивайло завърши честването с прекрасна презентация. Това сподели със ZaPernik.com Стамена Димова – директорка на неделната школа.  
„Ивайло е от 7 години в Канада, невероятно умно и интелигентно момче, който отскоро е и наш ученик. Горда съм да споделя с родния ни град постиженията на Ивайло и успехите на училището, което ръководя“, каза директоката Димова, която също е перничанка. 
Пред паметника на Апостола при БИПЦ „Св. Димитър“ в Брамптън под ръководството на директора Стамена Димова учениците на неделната школа „Канев“ изнесоха рецитал, посветен на Васил Левски. Венци и цветя пред паметника положиха множество българи, между които Стамена Димова, отец Валери Шумаров, д-р Константин Вълчев, почетен председател на храма, членове на управителния съвет с председател Цветанка Христоскова, генерален консул Петър Крайчев, учители, родители и др.
Новината за рецитала е водеща на страницата на българското консулство в Торонто, а самият консул е отправил специални благодарности към ръководството на училището.
Припомняме ви, че неделното българско училище в „Канев“ участва в благородна инициатива по Коледа за събиране на средства за перничанина Венци от Калкас, който е инвалид и бе в много тежко състояние. Именно Стамена Димова от далечна Канада сигнализира сайта за тежкото положение на Венци с молба да му се помогне.

Коментари

коментара