Правят на пролет пътя от „Лукойл“ до пътен възел „Даскалово“, монтират и светофар

Снимка: Интернет

След питане на депутата от Перник Станислав Владимиров – Станката: държавата планува четириленов път при Драгичево. 

Ремонтът на пътя от София за Перник през квартал „Княжево“ ще продължи напролет, каза днес в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, в отговор на питане на народния представител от БСП Станислав Владимиров .

Пернишкият депутат репликира министър Нанков, че в ремонтирания участък се създават локви и водата трудно се оттича.

Министърът уточни, че в частта на територията на София град вече е положен нов асфалт и предстои изграждането на водоскоци и банкети.

Пролетта ще започне и ремонт на участъка от бензиностанция „Лукойл“ до пътен възел Даскалово, който е с дължина 4.2 километра. Той ще струва 6 млн. лева, като ще се монтира и светофарна уредба, която да регулира използването на лентите, там където те са три, пише Дневник. Това означава, че през 300 метра по трилентовото трасе ще има светофари, които да светят в зелено или в червено, в зависимост от натовареността на пътя, подобно на светофарите при тунелите.

Реверсивното движение може да обърква до известна степен шофьорите и да създава предпоставки за ПТП,уточни Владимиров.  Именно за това предложението на депутата е пътят да стане четирилентов. В отговор министър Нанков каза, че министерството вече работи по плана за четириленто път, но на този етап възможностите са за три ленти с реверсивно движение със светофари.

Коментари

коментара