Две Василени от Перник в епична битка една срещу друга на турнир по таекуон-до – СНИМКИ

Две перничанки направиха незабравим двубой по време на държавното първенство по таекуон до, провело се в Панагюрище на 3-ти април. Момичетата с еднакви имена, но от различни спортни клубове в Перник направиха атрактивен двубой, но една от тях успя да надделее. 

Василена Йорданова от СК „Василена“ и Василена Борисова от СК „Калоян Ладимекс“ премериха сили на финал в категория старша възраст до 52 килограма. След атрактивната среща, която бе оценена по достойнство не само от присъстващите, но и от двамата треньори на момичетата – Калин Мирчев и Иво Иванов, в крайна сметка със злато се окичи Василена Йорданова от СК „Василена“. Нейната съперничка – Василена Борисова зае почетното второ място и извоюва сребро. А треньорът й Иво Иванов оцени битката като най-атрактивната в турнира.

Победата за Василена Йорданова бе напълно заслужена, тъй като перничанката победи безапелационно всичките си съпернички в категорията до 52 кг. и грабна златото като по този начин завоюва мястото си в Националния отбор за предстоящото Европейско първенство. А треньорът Калин Мирчев оцени двубоя на двете Веселини като една от най – добрите срещи на турнира.

На провелото се Държавно първенство по Таекуон до ITF в гр. Панагюрище на 03. – 04.01.2018г. отборът на СК „Василена – Перник“ участва с 15 състезателя при деца, юноши и девойки. Състезателите от Пернишкия клуб завоюваха общо 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала. На първенството участваха над 350 състезатели от цялата страна.

.

Ерика Станоева завоюва златото в категория до 58кг., девойки старша възраст като на финала отказа своята съперничка от СК „Калоян“ и с единодушно съдийско съгласие си заслужи също място в Националния отбор.

Васил Михайлов с изключително атрактивните си срещи и борбена игра показа, че няма кой в категорията му – до 55кг., юноши младша възраст, да го измести от първото място. Той победи последователно вицеевропейски и европейски състезатели в тази категория.

Денислав Ефремов показа много добра игра и спечели Първо място при децата до 45кг., Здравко Анев – Първо място при деца до 55кг.

Изключително добро представяне и завоювани сребърни медали от Тина Хаджийска и Борислав Петров.

С много добра игра също така взеха бронзови медали Бианка Методиева, Стилиян Асенов.

При юношите до 65кг.- Валентин Кирилов и при девойките до 45кг.- Изабел Михайлова.

Добро представяне и за Марчело Кирилов, Ясен Яворов, Давид Златанов, Елемаг Ангелов.

Треньорът Калин Мирчев е изключително доволен от всички свои състезатели и тяхното представяне особено от юношите и девойките, където се решаваше Националния отбор за предстоящото Европейски първенство, което ще се проведе през април месец в Талин, Естония, съобщиха за „За Перник“ от клуба.

Припомняме, че с голям успех от същия турнир се завърнаха в Перник и възпитаниците на СК „Калоян Ладимекс“.

Коментари

коментара