От 255 безработни перничани, едва 27 бяха поканени на работа в провелата се Младежка трудова борса

В младежката трудова борса, организирана от дирекцията „Бюро по труда“ са се включили 225 търсещи работа от Пернишка област, от тях 159 младеж. Това съобщи Бюрото по труда,  предаде БТА.

Седемнайсет работодатели от браншовете производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и от Военното окръжие са заявили 74 свободни работни места.

Най-много работни места са били предложени в сферата на шивашката промишленост, услугите, търговията и ресторантьорството. Поканени във фирми са 27 от търсещите работа с предложение да депозират допълнително документи за постъпване на работа.

Дирекцията „Бюро по труда“ е осигурила и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES.

Работодателите са били запознати с възможностите за търсене на работници от ЕС и с условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply