Събират дарения за баби и дядовци, лишени от надбавки по Великден

Снимка: Интернет
Община Перник за втора поредна година ще се включва в акцията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България – Мая Манолова. Тя е насочена към най-социално слабите членове на обществото ни – българските пенсионери.

Заместник-кметът Владислав Караилиев запозна с инициативата и общинските съветници в Перник на днешното редовно заседание на местния законодателен орган.

Със събраните средства се предвижда да се осигурят ваучери от 20.00 лв. за пенсионерите, чиято пенсия е над минимума от 314 лв. на месец и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.
Получателите на ваучери ще могат да пазаруват с тях в определени вериги магазини в цялата страна. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ.
Средствата се набират по следната банкова сметка:
титуляр на сметката: Български червен кръст (БЧК)
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи общината, за която се прави паричното дарение, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.
Средства за кампанията могат да се дарят и със SMS на кратък номер 1255 – на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС;
На стационарен номер 0900 5 1255 – на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС;

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.regcross.bg;

На интернет платформата AMMADO – https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply