Позор! Жена се опита да присвои даренията за малкия Никола от Брезник!

Опит за злоупотреба е станало с парите-дарения за болното момченце Никола от Брезник, алармираха във Фейсбук. Добре облечена жена, представила се за служителка на общината се опитала да присвои една от кутиите, поставени в търговски обект. 

За гнусната постъпка сигнализира момиче от групата на Ники. Тя пише:

„В събота, в обект на моя позната, влиза добре облечена, привидно интелигентна дама, с бадж и лист, с текст и печат в ръка.
ЗАЯВЯВА: „Аз съм от общината и със заповед от кметицата събираме всички кутии за дарения за Никола“ !!! Звучи БЕЗУМНО, но някой може да се подведе!“

Никой освен този, който е поставил кутия за дарение няма право да я взима, предупреждават от групата. Те призовават продавачите да бъдат бдителни и да поставят дарителските кутии на място, където трудно могат да бъдат откраднати.

Припомняме, че в Перник вече имаше случаи на хора без скруполи, които крадяха дарения за болни деца.

Междувременно стана ясно, че парите необходими за първоначалното лечение на 4-годишния Ники са вече събрани и 100 хиляди евро са вече преведени по сметката на болницата!

„Днес повече от всякога искам да благодаря за огромната помощ, която ми оказахте в борбата за живот на Никола !!! Сумата, която само преди дни ме шокира и чието събиране ми се струваше невъзможно днес e реалност. Благодарение на всички вас добри хора бе събрана сумата необходима за първи етап от лечението на Никола. Ние с него продължаваме напред по дългия път на лечение, което без вас не би било възможно!!! Сумата е преведена на болницата.
В четвъртък е полета ни и в петък ще може да започне лечението му.
Благодаря на Господ че ви има!„, пише в групата майката на Никола.

01

Кампанията за спасението на малкото момченце обаче продължава, тъй като това е само началото на битката.
Хора се включват с каквото могат в кампанията, като обявяват какво ли не на търг – от дрехи, обувки до стари книги и бижута. Един мъж дори обяви на търг брачната си халка.

В спасението на Ники ще се включи и българската представителка в конкурса „Мис Вселена“ Виолина Анчева, като организира благотворителна шопска ръченица в София в подкрепа на Ники.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply