Кметът Станислав Владимиров се срещна с отличниците на Перник

И тази година по традиция кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с най-изявените абитуриенти от пернишките училища. На официална церемония в Художествената галерия в Минната дирекция присъстваха отличниците на града – 31 зрелостника от 11 средни общообразователни училища и професионални гимназии.

„Изминава един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път“. С тези думи кметът Владимиров се обърна към зрелостниците, като изрази увереност, че за много от изявените ученици ще се говори с добро извън пределите на Перник и България, защото градът ни се слави със своите таланти. „Надявам се обаче всички да останете или да се върнете след време в нашия град и да се реализирате тук, защото Перник е уникален и всички го носим в сърцето си. Той ще бъде променен към по-добро. Това е важно, за да може и градът, и държавата ни да се развиват“, каза още Владимиров.

Всички абитуриенти бяха представени с кратка визитка, а след това получиха сертификат за отличие и икона на Свети Иван Рилски – закрилникът на Перник, с пожеланието светецът да бди над делата им, да ги пази и да им помага в трудни моменти. Със съдействието на Регионалния исторически музей бе представена мобилната изложба „Абитуриентският бал – едно ретро намигване“. Пред зрелостниците бяха представени и абитуриентски рокли от миналия век, които са част от фонда на музея.