Бързата помощ в Перник се модернизира: Правят чисто нов център за Спешна помощ за 80 милиона лева

Модерен център за спешна помощ с ново оборудване ще има Перник. Проектът е за 80 милиона лева. Това съобщи на пресконференция народният представител от Перник д-р Валентин Павлов. 

По думите му центърът ще бъде чисто нов, ще има и нови линейки и ще изгради на терен при входа на МБАЛ „Рахила Ангелова“, в близост до хирургичния блок.

Валентин Павлов подчерта, че за първи път ремонт се прави и на акушеро-гинекологичното отделение и на отделението по неонатология в пернишката болница. Веднага след приключване на този ремонт трябва да се започне ремонта на Второ вътрешно отделение и Неврологията. Това е предвидено да се случи в Перник през идващата 2017 година, каза народният представител от Перник д-р Валентин Павлов.

По думите му, който и да поеме управлението на страната трябва да работи за тези проекти, тъй като пернишка област е с най-малко болници и с най-лоша материална база.

Валентин Павлов отчете и резултатите от законовите промени в здравеопазването. 15 милиона лева са спестени само за 15 дни от въведения пръстов идентификатор в болниците, съобщи доктор Валентин Павлов.

Валентин Павлов

„Абсолютно заставам зад този пръстов идентификатор. По този начин пациентът сам дава съгласието си да бъде лекуван и да бъде използван неговия ресурс за това да бъде лекуван“, каза Павлов.

Той нарече законовите промени в здравеопазването през изминарата година „революционни“. Промените в закона дали на доставчиците на лекарства да предлагат отстъпки и това по думите на Валентин Павлов е спестило 45 милиона обществен ресурс.

„Точно за това досегашният министър не беше удобен за някои хора“, коментира Павлов.

Коментари

коментара